Familiedag 2023

De Familiedag en Drentse Veenweek staat voor 2023 gelukkig weer op de planning! Vanaf donderdag 18 mei tot en met maandag 29 mei vindt de Drentse Veenweek plaats waarbij er, voor jong en oud, allerlei activiteiten worden georganiseerd in het Drentse Veenland.

NOTEER ALVAST IN DE AGENDA: Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023 - de Familiedag - dé dag om de prachtige natuur van het Bargerveen te beleven! Vele organisaties slaan de handen ineen voor de Familiedag met als thema ‘natuurbeleving en natuurfeest’. Een samenwerking met, onder andere, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum Weiteveen, Stichting Het Drentse Veenland, Staatsbosbeheer Veenland en IVN Emmen e.o.. Het Nederlands-Duitse natuurfestival vindt plaats ergens in het Bargerveen (de exacte locatie wordt later bekend gemaakt). Het doel is het verbeteren van de verbinding tussen de Nederlandse en Duitse families op de landsgrens door middel van, zowel Nederlands als Duitstalige, activiteiten in de natuur met beleving, knutselen, muziek en typische lekkernijen. 

De dag begint met Dauwtrappen om 6.00 uur (hiervoor is aanmelding verplicht via info@veenloopcentrum.nl ). De aansluitende, feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden in de prachtige natuur van het Bargerveen. Denk aan vogelhuisjes maken, gratis geschminkt worden, een spannend smokkelspel, het blote voeten pad bewandelen, een avontuurlijke speurtocht, uilenballen pluizen, vogelzaadbommetjes maken en nog veel meer! Waarschijnlijk zal ook Fehnland Ziegenkäse uit Hebelermeer weer aanwezig zijn. De mensen van deze hypermoderne geitenboerderij zijn aanwezig met heerlijke kaasproducten en een hele groep, echte, volop te knuffelen, jonge geitjes! 

         

Stichting Het Drentse Veenland organiseert aansluitend, dus na de opening van 18 mei, De Drentse Veenweek 'new-look'. Deze veen-feestweek loopt door tot en met tweede Pinksterdag. Voor jong en oud is er dan van alles te doen. Kijk ter zijne tijd ook op de facebookpagina van naturpark moor-veenland of bel 06 53199389.

Of download hier een oude voorbeeldposter met een kijkje in het aanbod!


Bericht geplaatst op: 2022-11-08 15:14:11

Terug