Familiedag en Veenweek 2024

DE FAMLIEDAG EN VEENWEEK 2023 IS WEER AFGESLOTEN. HET WAS EEN SUCCESVOLLE EDITIE.
NIET GEWEEST? HOUD DAN DE WEBSITE IN DE GATEN: VANAF DONDERDAG 9 MEI 2024 START DE VOLGENDE EDITIE !!


De Familiedag en Drentse Veenweek staat voor 2023 gelukkig weer op de planning! Vanaf donderdag 18 mei tot en met maandag 29 mei vindt de Drentse Veenweek plaats waarbij er, voor jong en oud, allerlei activiteiten worden georganiseerd in het Drentse Veenland.

Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023 - de Familiedag - dé dag om de prachtige natuur van het Bargerveen te beleven! Vele organisaties slaan de handen ineen voor de Familiedag met als thema ‘natuurbeleving en natuurfeest’. Een samenwerking met, onder andere, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum Weiteveen, Stichting Het Drentse Veenland, Staatsbosbeheer Veenland en velen meer. Het Nederlands-Duitse natuurfestival vindt deze editie plaats bij de Schaapskooi Bargerveen aan de Ambachtsweg in Weiteveen. Het doel is het verbeteren van de verbinding tussen de Nederlandse en Duitse families op de landsgrens door middel van, zowel Nederlands als Duitstalige, activiteiten in de natuur met beleving, knutselen, muziek en typische lekkernijen. 

De dag begint met Dauwtrappen om 6.00 uur (hiervoor is aanmelding verplicht via info@veenloopcentrum.nl of kijk op www.veenloopcentrum.nl). De aansluitende, feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden rondom de grootste schaapskooi van Nederland: Schaapskooi Bargerveen. Denk aan vogelhuisjes maken, een spannend smokkelspel, het kabouterpad en blotevoetenpad beleven, een avontuurlijke speurtocht, uilenballen pluizen, knuffelen met echte baby-geitjes en nog veel meer! 

         

Stichting Het Drentse Veenland organiseert aansluitend, dus na de opening van 18 mei, De Drentse Veenweek 'new-look'. Deze veen-feestweek loopt door tot en met tweede Pinksterdag. Voor jong en oud is er dan van alles te doen. Kijk ter zijne tijd ook op de facebookpagina van naturpark moor-veenland of bel 06 53199389.
Bericht geplaatst op: 2023-06-20 09:14:57

Terug