Familiedag 2022

De Familiedag en Veenweek, dit jaar gepland vanaf donderdag 13 mei, zal gezien de corona ontwikkelingen wederom niet kunnen plaatsvinden!

MAAR: Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, wordt dan toch vast dé dag om de prachtige natuur van het Bargerveen te beleven!? Staatsbosbeheer organiseert dan de Familiedag met als thema ‘natuurbeleving en natuurfeest’ in samenwerking met, onder andere, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum Weiteveen, Stichting Het Drentse Veenland en IVN Emmen e.o.. Het Nederlands-Duitse natuurfestival vindt plaats rondom Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer. Het doel is het verbeteren van de verbinding tussen de Nederlandse en Duitse families op de landsgrens door middel van, zowel Nederlands als Duitstalige, activiteiten in de natuur met beleving, knutselen, muziek en typische lekkernijen. 

De dag begint met Dauwtrappen om 6.00 uur (hiervoor is aanmelding verplicht via info@veenloopcentrum.nl ). De aansluitende, feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden in de prachtige natuur van het Bargerveen. Denk aan vogelhuisjes maken, gratis geschminkt worden, een spannend smokkelspel, het blote voeten pad bewandelen, een avontuurlijke speurtocht, uilenballen pluizen, vogelzaadbommetjes maken en nog veel meer! Ook Fehnland Ziegenkäse uit Hebelermeer zal weer aanwezig zijn. De mensen van deze hypermoderne geitenboerderij zijn dit jaar aanwezig tijdens de Familiedag in Zwartemeer met heerlijke kaasproducten en een hele groep, echte, volop te knuffelen, jonge geitjes! 

         

Stichting Het Drentse Veenland organiseert aansluitend, dus na de opening van 13 mei, de traditionele Veenweek. Deze veen-feestweek loopt door tot en met tweede Pinksterdag. Voor jong en oud is er dan van alles te doen. Kijk ter zijne tijd ook op de facebookpagina van naturpark moor-veenland of bel 06 53199389.

Of download hier de voorbeeldposter met een kijkje in het aanbod!


Bericht geplaatst op: 2021-04-12 11:17:46

Terug