Informatie

Belangenbehartiging voor toeristische en recreatieve ondernemers
Ben je als ondernemer of als organisatie actief op het gebied van recreatie en toerisme? Doe dan mee aan het werk van Stichting het Drentse Veenland. Als stichting behartigen we de belangen van tientallen ondernemers en organisaties in de toeristische en recreatieve sector. Kijk hieronder voor meer informatie en lees ook even de pagina over donateur worden. Mailen voor meer informatie mag ook: info@hetdrentseveenland.nl.

Stichting het Drentse Veenland brengt via gebiedspromotie de sterke punten van de Zuidoosthoek van Drenthe onder de aandacht van een breed publiek en stimuleert zo het toerisme. Daarbij werkt de stichting intensief samen met Tourist Info Emmen, Stichting Regio Marketing Emmen en het International Naturpark Moor-Veenland. Daarnaast zetten we ons ook in voor promotie van de activiteiten van de aangesloten ondernemers.

Een oer-Hollandse kortingspas (klik hier: dit is 'em)
Sinds 2018 werken de donateurs van de Stichting het Drenste Veenland met een kortingspas voor toeristen en gasten die gebruik maken van een van de verblijfsaccommodaties die aangesloten zijn bij de stichting. Bij aankomst in het vakantiehuis, B&B, camping of hotel ontvangt de gast deze 'oer-Hollandse kortingspas'. De pas levert extra korting bij bezoek aan diverse musea of de vele attracties in het Drentse veenland. De kortingspas krijgt men bij de aangesloten verblijfsaccommodaties, die onder andere in het magazine Omgeven door Emmen herkenbaar zijn aan het logo van het Drentse Veenland.

De stichting heeft nauwe banden met allerlei instellingen en organisaties, zoals gemeente Emmen, Staatsbosbeheer Het Veenland en Unesco GEO-park De Hondsrug. We werken graag samen met gelijkgestemde partners om het Drentse Veenland op de toeristische kaart te zetten. In juni 2013 hebben we gekozen voor de naam Het Drentse Veenland en zijn er een nieuw logo en een nieuwe slogan ontwikkeld.

Op toeristische beurzen, infomarkten en speciale themadagen, zijn we duidelijk aanwezig. Stichting het Drentse Veenland is daardoor een erkende partner in de toeristische en recreatieve sector.

Interesse om donateur te worden Stichting het Drentse Veenland? Ga dan nu naar 'Voor Ondernemers'