Stichting Veenloopcentrum Weiteveen

Het Veenloopcentrum Weiteveen is een particulier initiatief van dorpsbewoners om onder begeleiding van gidsen wandelingen aan te bieden in het Natuurreservaat Bargerveen.

Het Veenloopcentrum nodigt u uit om kennis te maken met hoe de nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen. In het naastgelegen Natuurinfocentrum kunt u veel te weten komen over de flora en fauna van dit unieke stukje Drenthe.

U kunt ook zonder gids het natuurgebied ontdekken en beleven. Vanaf het Veenloopcentrum starten door Staatsbosbeheer bewegwijzerde fiets- en wandelroutes en in de nabijheid vindt u de grootste schaapskooi van Nederland.

Daarbij is het Veenloopcentrum een natuurinfocentrum. Een schitterende digitale presentatie laat u kennis maken met het hele Natuurpark Veenland, een heel bijzonder stukje Drenthe op de grens van Nederland en Duitsland. U kunt er ook terecht voor fiets- en wandelroutes en een heerlijk kopje koffie. Het Infocentrum is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 16.00 uur

Terug naar overzicht

Stichting Veenloopcentrum Weiteveen


Adresgegevens:
Zusterweg 17
7765 AX Weiteveen
0031 524541458
info@veenloopcentrum.nl

bezoek de website

Op de kaart: