Familiedag 2019

De Familiedag, dit jaar op donderdag 30 mei, is weer de traditionel aftrap van de Veenweek !

Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, is dé dag om de prachtige natuur van het Bargerveen te beleven. Staatsbosbeheer organiseert dan de Familiedag met als thema ‘natuurbeleving en natuurfeest’ in samenwerking met, onder andere, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum Weiteveen, Stichting Het Drentse Veenland en IVN Emmen e.o.. Het Nederlands-Duitse natuurfestival vindt plaats rondom Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer. Het doel is het verbeteren van de verbinding tussen de Nederlandse en Duitse families op de landsgrens door middel van, zowel Nederlands als Duitstalige, activiteiten in de natuur met beleving, knutselen, muziek en typische lekkernijen. 

De dag begint met Dauwtrappen om 6.00 uur (hiervoor is aanmelding verplicht via info@veenloopcentrum.nl ). De aansluitende, feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden in de prachtige natuur van het Bargerveen. Denk aan vogelhuisjes maken, gratis geschminkt worden, een spannend smokkelspel, het blote voeten pad bewandelen, een avontuurlijke speurtocht, uilenballen pluizen, vogelzaadbommetjes maken en nog veel meer! Primeur dit jaar is de komst van Fehnland Ziegenkäse uit Hebelermeer. De mensen van deze gloednieuwe geitenboerderij zijn dit jaar aanwezig tijdens de Familiedag in Zwartemeer met heerlijke kaasproducten en een hele groep, echte, volop te knuffelen, jonge geitjes! 

         

Stichting Het Drentse Veenland organiseert aansluitend, dus na de opening van 30 mei, de traditionele Veenweek. Deze veen-feestweek loopt door tot en met tweede Pinksterdag. Voor jong en oud is er dan van alles te doen, zoals een wandelexcursie rondom de Griendtsveenplas op 1 juni en een huifkarrit door het Bargerveen op 10 juni. Kijk ook op de facebookpagina van naturpark moor-veenland of bel 06 53199389.

Of download hier de poster met alle informatie!


Bericht geplaatst op: 2019-05-13 15:12:22

Terug