De werkgroepen van de Stichting Het Drentse Veenland

De Stichting heeft een bestuur dat zorgt voor de dagelijkse gang van zaken, het ontwikkelen van beleid en het afstemmen van de werkzaamheden tussen de werkgroepen en de leden. Ook vertegenwoordigt het bestuur de stichtig naar de officiële instanties. Bestuursleden zijn:
Jan Middag (voorzitter), Rachmilde Ossendrijver (secretaris-penningmeester), Annelies Rocks.

Het echte werk binnen de stichting wordt gedaan in verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen behartigen belangen van de aangesloten donateurs. De werkgroepen zijn: Promotie en marketing, Museaal en dagrecreatie, Verblijf en Duurzaam.

Promotie en marketing
De werkgroep promotie en marketing zorgt ervoor dat de stichting zich zo duidelijk mogelijk presenteert aan toeristen, gasten, collega-ondernemers en leden. Voor de gebiedspromotie werken we samen met Tourist Info Emmen. Via de website energiekemmen.nl geven we extra informatie over de eigen streek. Ook staat er een uitgebreid artikel over de streek en de leden in het magazine Omgeven door Emmen, zodat we geen gezamenlijke folder nodig hebben. Een van de leden zit vanuit de werkgroep in het bestuur van Tourist Info Emmen.

Voor het werven van Duitse gasten werken we samen met het Internationaal Natuurpark Veenland.

De werkgroep promotie en marketing zorgt ervoor dat persberichten van het bestuur en van andere werkgroepen goed geformuleerd zijn en naar de juiste kranten en journalisten gestuurd worden. Verder stemt de werkgroep alle activiteiten op het gebied van promotie, marketing en publiciteit op elkaar af.

Sinds kort is deze werkgroep opgegaan in het bestuur. Alle taken worden gecoördineerd door een of meer bestuursleden. Erik Bloeming doet een deel van het uitvoerende werk.

Museaal en dagrecreatie
In de werkgroep museaal en dagrecreatie werken musea en bedrijven voor dagrecreatie samen. De deelnemers wisselen informatie uit en werken samen waar mogelijk. Ook worden arrangementen samengesteld.

De werkgroep museaal en dagrecreatie werkt ook samen met de werkgroep verblijf. De één kan namelijk niet zonder de ander. Je hebt elkaar nodig om tot een goed product te komen. De werkgroep komt maandelijks bijeen met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus.

Verblijf
De werkgroep Verblijf behartigt de belangen van ondernemers die overnachtingsmogelijkheden aanbieden. Per jaar zijn er twee of drie bijeenkomsten, in principe zijn die bedoeld voor iedereen die aan verblijfsrecreatie doet. De bijeenkomsten vinden plaats in de herst- en winterperiode.

De bijeenkomsten zijn bedoeld om elkaar inhoudelijk te informeren over bijvoorbeeld:

  • belangenbehartiging (o.a. hoe ga je om met  legionella preventie, toeristenbelasting)
    
  • marketing/promotie (hoe krijgen we zoveel mogelijk toeristen naar onze regio, wat kun je met social media, onderzoeken of we een terugkerende themaweek organiseren en dit product via verschillende kanalen promoten)
  • netwerken (ruimte geven om elkaar te spreken en te ontmoeten, eventueel bij diverse locaties op bezoek gaan en een presentatie geven over je eigen bedrijf)

Om Duitse gasten te verwerven werken we samen met het Internationaal Natuurpark Veenland.

Wil je donateur worden van Stichting Het Drentse Veenland of wil je meedoen aan een van de werkgroepen? Neem dan contact op met Tineke de Roo via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Drentse Veenland
 

Stichting 't Veenland
p/a Verl. van Echtenskan NZ 2
7894 EA Zwartemeer

Close Panel

Login